Koelmans Logo

Klanten willen altijd graag vooraf weten “wat gaat dat kosten?” Een logische vraag natuurlijk. Koelmans AV heeft voor elk budget een passende oplossing. In een begroting bepalen veel posten uiteindelijk de prijs.
Denk hierbij aan het aantal opnamedagen, de grootte van de cameraploeg en het aantal montagedagen. Aan de hand van onderstaande prijscategorieën geven wij enig houvast.

Prijscategorie A € 750 – € 2.000

In deze prijscategorie vallen korte films voor bijvoorbeeld publicatie op internet. Er wordt een filmlijn en eenvoudig script geschreven. Na goedkeuring wordt er op één locatie gefilmd.

De films duren niet veel langer dan anderhalve minuut en worden opgenomen door alleen een cameraman. De montage is eenvoudig en er wordt geen gebruik maakt van een professionele voice-over. De film wordt voorzien van rechtenvrije stock-muziek.

Prijscategorie B € 2.000 – € 5.000

Bij deze films wordt vooraf overleg gevoerd met de opdrachtgever over inhoud, vorm en doelstellingen. Een filmlijn en script wordt vooraf met de opdrachtgever afgestemd. Er is sprake van meerdere opnamedagen met een regisseur en mogelijk ook een aparte geluids- en licht-man. De films worden geleverd met professionele voice-over, op maat gemonteerde vormgeving en rechtenvrije muziek

Prijscategorie C € 5.000 – € 10.000

Deze categorie beslaat uitbegreide versies van de films genoemd onder categorie B. Het gaat hierbij om veel voorbereiding, overleg, research , meerder opnames op meerdere locaties en er is sprake van een uitgebreid script en draaiboek.

Prijscategorie D € 10.000 >  € 

In deze laatste categorie vallen de films waarbij sprake is van een uitvoerige productie en 100 procent maatwerk. Vaak worden hierbij ook acteurs gebruikt.

Het gaat om langere films waarbij opnames op verschillende locaties verspreid over meerdere opnamedagen gedaan worden.

Speciaal gecomponeerde muziek, professionele voice-over van een ‘bekende’ stem, eindmontage en ‘een making of’-impressie zijn inbegrepen.

Alle genoemde prijzen zijn exclusief 21% BTW